143 poze   28828 vizite
Albume
1 --- CONTACT2 --- URIAS GERMAN GRI   2018      FEMELE         1 --- U_D RO 441 - U_S 12616         3 --- U_D RO 410 - U_S 12612         4 --- U_D RO 8 ----- U_S 37181         5 --- U_D RO 8 ----- U_S 47206         6 --- U_D RO 214 - U_S 3616         7 U_D RO 25 U_S 28283 de vânzare      MASCULI         1--- U_D RO 406 U_S 12612         3--- U_D RO 12 U_S 17413---De prin lume adunate4 --- DE VANZARE   1-Iepurasi   2-Hranitoare   3-Rigla masurat urechi   4-Fise pentru cusca5 --- Cartile mele   1- Winkelmann - Lammers Cresterea iepurilor de casa   2 - Liviu St Rebreanu - CRESTEREA IEPURILOR DE CASA   3 - Petra Ahrens - ATLAS RASE DE IEPURI   4 - Iepurele - Carne Piele Lana   5 - Cresterea Iepurilor - Liviu Rebreanu6---PASIUNE   A--- Hrana iepurasilor mei   B--- Adapatori Hranitori Rigla masurat urechi      HRANITORI   C--- Cutie tatuaj iepurasi   D---Custile mele   E---Cleste taiat unghii   Video7 EXPOZITII   BAICOI 2016   București 2017   Expozitia Nationala Baicoi 2017   Nationala Bucuresti 2016   Pitesti 2017   Sfântu Gheorghe 20188--- Vizite   Bela Gyorgyjakab - Donroberto30   Boros Csaba - Baia Mare   Costin Paru - Comarnic   Dumitru Puiu - Geograful   Ionel Litu - Caransebes   Luci Onujec - Lugoj   ovidiuoana70 - Targu Lapus   Roman Sergiu - Alba Iulia   Tarczi Gabor - Sfantu Gheorghe   Victor Giura - Lugoj9---Ingrasarea iepurilor

membru din 25 noiembrie 2014

1 --- CONTACT

Secara Adrian

BUZAU
Tel: 0762 65 37 97


e-mail : secaraaero@yahoo.com
sectiaiepuriplesuva.sunphoto.ro/18-SECARA__ADRIAN

ASOCIATIA CRESCATORILOR DE ANIMALE , PASARI SI A PRODUCATORILOR AGRICOLI “PLESUVA” COMARNIC

Afiliata ENTENTEE EUROPE
1
1
2
2
3
3

Comentarii album • 9
Nume:



Yrynel03 25 octombrie 2015  
Deosebiti iepurii,de la crescatori cu renume
Răspunde Raportează
MarcelBalan 24 august 2015  
============================================================

PREGĂTIREA IEPURILOR PENTRU EXPOZIȚII

Participarea la expozițiile de profil cu iepurii de rasă reprezintă prilejul evaluării muncii de selecție și ameliorare a rasei de iepuri pe care crescătorul o face de-a lungul unui an de zile. Evaluarea și compararea rezultatelor cu rezultatele altor crescători reprezintă cheia evaluării muncii personale depuse și a nivelului de experiență acumulat de-a lungul timpului, dar și sub influența condițiilor concrete din anul respectiv.
Încununarea cu succes a activității la sfârșitul fiecărui an reprezintă în primul rând o satisfacție personală.
An de an crescătorii fac selecția exemplarelor de reproducători pe care urmează să-i împerecheze, tocmai pentru a obține noi generații cât mai conforme cu standardul rasei respective.
Pe baza aprecierii fenotipice a masculilor și a femelelor, crescătorii creează cuplurile de reproducție din care pot scoate mai multe serii de pui. Un crescător poate avea mai multe nuclee de reproducție ( mătci ) ceea ce îl ajută pe acesta să realizeze mai multe linii de reproducători și astfel să aibă posibilitatea să compare caracterele ce se evidențiază în cadrul unei linii, cu ceea ce se diferențiază în cadrul altei linii, dar în același timp poate alege ce cupluri poate forma pentru pentru anul următor în vederea obținerii un rezultat cât mai bun.
Evaluarea la expoziții prin arbitrajul criteriilor din standardul fiecărei rase de iepuri dă posibilitatea crescătorului să aprecieze unde mai are de lucrat în cadrul ameliorării pe care o efectuează an de an, și ce ar trebui să îmbunătățească sau să schimbe pentru a obține rezultate cât mai bune.
Reunirea crescătorilor în cadrul expozițiilor organizate de asociații oferă prilejul schimbului de informații, de material genetic dar și de apreciere a muncii celorlalți crescători de iepuri. Crearea relațiilor de prietenie între crescători oferă premisele unor colaborări ulterioare pentru îmbogățirea activității fiecăruia.
Pregătirea înseamnă parcurgerea anumitor etape, se începe cu alegerea reproducătorilor, obținerea puilor, selectarea tineretului pentru reproducție și expoziții, creșterea și maturarea exemplarelor de expoziție și îngrijirea lor eficientă pentru expunerea în cadrul expozițiilor.
Strict pentru expunerea în cadrul unei expoziții animalele trebuie să fie pregătite astfel :
- să fie tatuate, pentru a putea fi identificate de către organizatori și arbitri;
- să fie vaccinate pentru Rhd și mixomatoză;
- să fie însoțite de certificat de origine, acolo unde se certifică vaccinarea;
- să fie sănătoase, fără semne de boală , fără paraziți externi, fără ochi lăcrimînzi, fără infecții exterioare, sau semne de boli respiratorii cum sunt strănut, mucozități la nas, etc.
- să fie curățate inghinal, cu spirt sau alte soluții de curățire;
- să aibă unghiile tăiate corespunzător, pentru a nu răni arbitrii în timpul arbitrajului dar și ca măsură de îngrijire;
- să fie periate, eventual spălate, să aibă o blană curată, mătăsoasă - fără porțiuni de împâslire a blănii sau fără porțiuni cu chelie ( fără păr) mai mari decât ceea ce indică standardul și dispozițiile generale, fără filțuri ( smocuri de blană) existente de obicei atunci când animalele năpârlesc;
- să nu aibă cicatrici sau semne de mutilare pe corp sau pe urechi, sau în alte părți ;
- să fie curate în urechi, fără râie auriculară sau râie pe corp,
- să nu aibă bătături sau rosături la membrele inferioare sau superioare, să nu aibă unghii lipsă sau de alte culori decât ceea ce specifică standardul rasei.
Așadar crescătorul va avea în vedere efectuarea din timp a tuturor operațiunilor ce au ca scop pregătirea animalelor pentru participarea la expoziție și de asemenea întocmirea formalităților de înscriere și participare la expoziție.
De obicei formalitățile de participare constau în achitarea unei taxe de înscriere pentru crescător, achitarea taxei de participare pentru fiecare animal și achitarea contravalorii catalogului expoziției.
**************************************************************************
Răspunde Raportează
FermadeiepuriAlba 11 mai 2015  
Frumoase exemplare, bafta la cat mai multi pui reusiti!
Răspunde Raportează
Emil74 11 mai 2015  
Multumesc. Sunt onorat de aceste remarci. Succes si dumneavoastra domnule doctor!
Răspunde Raportează
GEORGEAUREL70 5 martie 2015  
SUCCES PRIETENE
Răspunde Raportează
anonim
Emil74 5 martie 2015  
Mulțumesc !
Răspunde Raportează
milly 11 februarie 2015  
Disponibili stoloni de căpşuni cu fructificare continuă.

milly.sunphoto.ro/iarna_in_octombrie_2015/100697007
Răspunde Raportează
ClubIepuriGalati 18 ianuarie 2015  
La ce vârstă achiziționăm iepurii de rasă ?
Desigur există numeroase opinii printre crescători, și practici diferite. Înțărcarea puilor de iepure se poate face mai devreme, dar acest lucru e recomandat în literatura de specialitate doar în cazul creșterii intensive industriale, unde iepurii sunt hrăniți cu furaje granulate și au un regim specific profilactic , tocmai pentru a depăși cât mai ușor stresul de înțărcare. Fiind vorba de iepuri destinați îngrășării și fiind vorba de producții ciclice industriale, puii sunt înțărcați de obicei la o lună, iar iepuroaicele sunt reintroduse la monte (de obicei artificiale) pentru reluarea ciclului productiv.
Altfel stau lucrurile în cazul creșterii iepurilor de rasă destinați reproducției ori participării la expoziții . Acești iepuri, puii, tineretul și adulții au nevoie de o îngrijire specială tocmai datorită scopului căruia sunt destinați.
Puii este bine să rămână cu mama lor cât mai mult timp, cam până la 2 luni, pentru câteva motive, în primul rând formarea imunității naturale prin laptele pe care îl sug de la mamă, o dezvoltare normală a scheletului, a musculaturii și a funcțiilor organismului, siguranța asigurată de protecția mamei, diminuarea stresului de vaccinare și transport.
Înțărcarea prematură însemnă o imunitate precară, un stres de înțărcare care afectează puiul de iepure, o dezvoltare insuficientă, un risc crescut pentru contractarea sau manifestarea coccidiozei și pentru faptul că trebuie vaccinați în această perioadă – o expunere la stresul de vaccinare care e suportată mai greu decât când este cu mama. Iată de ce toate aceste vulnerabilități cumulate pot duce la probleme mari de sănătate pentru puii de iepure înțărcați mai devreme. Transportul pe distanțe mai mari poate afecta prin stres și deshidratare organismul care nu este suficient de rezistent și care nu are resurse energetice. Puii de iepure sunt cei mai vulnerabili, fiind cei mai fragili. Pentru a rezista transportului animalele trebuie să fie viguroase, sănătoase, bine hrănite și hidratate. De obicei animalele se pregătesc pentru transport pe distanțe mai mari cu câteva zile înainte prin administrarea de vitamine și hrană adecvată, iar cușca de transport trebuie să permită o ventilație corespunzătoare nevoilor de respirație ale iepurelui.
Ca o părere personală iepurii de rasă trebuie achiziționați după vârsta de 2,5 – 3 luni, presupunând că până la această vârstă iepurele a primit imunitatea naturală de la mamă și are o dezvoltare armonioasă și viguroasă a corpului care poate fi apreciată de un cumpărător. Până la această vârstă a primit tratamentele profilactice împotriva coccidiozei și i s-au efectuate vaccinurile contra mixomatozei și bolii hemoragice a iepurelui (Rhd).
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.